Seadrive

Elmotorer från SeaDrive

Sjöbris Marin erbjuder elektriska motorer från Seadrive.

SeaDrive har utvecklat ett flexibelt pod-system i tre olika modeller, 7,5kW, 15kW och inom kort även 30kW. Elmotorn kan anpassas för att passa i stort sett alla typer av båtar och behov som huvudmotor eller i kombination med befintlig motor i en hybridlösning, i singel eller dubbel-installation.

Seadrive är inte bara tystare utan är också ett betydligt bättre alternativ för miljön än traditionella motorer som drivs av bensin eller diesel. Elmotorn är tillverkad i brons, ett hållbart material med naturligt korrosionsmotstånd. 

Systemet är direktdrivet och består av endast två rörliga delar vilket minimerar risken för att något oförutsägbart sker ute till havs.

Elbåt strana

Vilka är de främsta fördelarna med en eldriven båtmotor?

SeaDrives elektriska poddar är som tidigare nämnt både tysta och miljövänliga. Du slipper dessutom hålla koll på oljebyten, filterbyten, tändstiftsbyten och att tanka dyrt. Några av de andra fördelarna inkluderar:

  • Robust design
  • Enkel att installera
  • Extremt låga driftkostnader 
  • Inget separat kylningssystem behövs
  • Enkel att manövrera


Läs gärna mer på tillverkaren SeaDrives hemsida

Köpa elbåt Stockholm

Hur ofta behöver en eldriven båt laddas?

Hur ofta man behöver ladda eller hur långt man kommer på en laddning beror på många olika faktorer. Däribland vilken typ av båt, batteri och motor som används samt vilken hastighet som önskas. Hör av dig till oss för att få hjälp med att dimensionera ett system som passar dina behov.

Laddning sker via ett vanligt 230V-uttag för att tillgängligheten ska var så stor som möjligt.

Framtiden är här

Inga föroreningar, inget oljud, inga lukter, inga stora årliga underhållskostnader, inga bränslekostnader och maximal manövrerbarhet. Är du redo? Kontakta oss om du vill lägga en beställning eller om du vill ha mer information om SeaDrives elmotor.

Vi är även återförsäljare till elbåten Strana som använder systemet!

Köpa elbåt i Stockholm